Gefrituurde Courgette Krullen gemaakt met een Airfryer

Gefrituurde courgette krullen met behulp van een hete lucht friteuse / de Airfryer is een geweldige manier om zeer knapperige (groente) friet te maken. Gefrituurde courgette met behulp van de Airfryer bevat ook minder vet en minder koolhydraten. Doordat je een spiraalsnijder gebruikt om de courgette in lange krullen te snijden word de gefrituurde courgette heerlijk knapperig.

Dit lekkere koolhydraatarme spiraalsnijder recept is gemaakt met een: Lurch Spiraalsnijder of Gefu Spirelli Spiraalsnijder en een Philips Airfryer.

Door slechts een paar pufjes van plantaardige spray te gebruiken, waarna je gedurende 10 tot 12 minuten de courgette krullen gaat airfryen, krijg je super knapperige en goudkleurig courgette krullen. Het geheim van de super knapperig krullen zit hem in het paneren met broodkruimels. Door te paneren met broodkruimel krijg je de krullen extra knapperig en met een knapperige textuur.

Als je de gebakken courgette in een lekker dressing dipt om het vervolgens lekker op te peuzelen krijg je een bevredigend gevoel van gefrituurde gerechten zonder de schuldgevoelens die je normaal zou hebben als je traditioneel gaat frituren.

Gefrituurde Courgette Krullen gemaakt met een Airfryer
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Gefrituurde courgette met een hete lucht friteuse is een manier om knapperige friet te krijgen die ook weinig vet en minder koolhydraten bevat.
Recipe type: Spiraalsnijder Recepten
Ingrediënten
 • 2 grote courgettes
 • 3 grote eieren
 • 3 eetlepels magere melk
 • 1 kopje bloem
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel paprika
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • ¼ theelepel witte peper
 • 3 kopjes broodkruimel paneren
 • 4 pufjes cooking spray
 • 1 kopje dressing
Bereiding
 1. Snijd de uiteinden van de courgette en snijd courgette doormidden om het spiraalsgewijs te maken.
 2. Stel de spiralizer in met grote spiraalmessen. Plaats een stuk courgette in de spiralizer en draai aan de knop om courgettespiralen te vormen.
 3. Om paneerstation voor courgette in te stellen, monteert u 3 containers, één voor panko paneermeel, één voor het wassen van eieren en één voor seizoenmeel. Vul de linker container met pankobroodkruimels, doe allebloem, zout, paprika, knoflookpoeder en witte peper in de middelste bak en roer goed. Meng melk en eieren in de juiste container goed door elkaar om het vloeibaar te maken. Om geplette courgette te broeden door eerst het bloemmengsel van het seizoen te baggeren, en de overtollige bloem af te schudden, en dan de uitgebaggerde courgette in de eierwas te dopen. Laat overtollige eierwassing van de courgette druipen en dreg uiteindelijk in pankobroodkruimels en leg ze op een schone plaat of een bakvorm. Let op de gepaneerde courgette kan worden gedaan en bewaard in de koelkast of bevroren, zodat ze klaar zijn om te bakken.
 4. Plaats de gepaneerde courgette in de frituurmand, let op niet meer dan de mand vullen, maar net genoeg plaatsen om de bodem van de mand te bedekken, verdrink de mand niet met gepaneerde courgette. De courgette bakt erg goed in de friteuse, maar zal niet goed bruin worden of mooi en knapperig worden als het druk is.
 5. Plaats de frituurmand in de lucht friteuse, zet de temperatuur op 400 ° F. Om de luchtfriteuse te starten, stelt u de timer in op 12 minuten voor de eerste batch. Als u een tweede merkbatch maakt, stelt u de timer in op 10 minuten.
 6. Wanneer de timer afgaat, verwijdert u de mand en plaatst u deze op een bord of een dienblad. Blijf warm in 250 ° F oven of serveer meteen.
 7. Wanneer de tijd van dienst is, leg je gefrituurde courgette op de plaat en vorm je mooie hoogpolige en miezerige ranch dressing over de top. Garneer met verse kruiden zoals dille varens of peterselietakken.
 

0 Gebruikers (0 votes)
Gebruik
Reinigen
Prijs/kwaliteit
Reviews 0 Geef je beoordeling

Wees de eerste die een review achter laat.

Geef je beoordeling

Plaats een reactie

Beoordeel dit Recept: